בתי אריזה
מפעלי מזון מגוונים מייצרים מיני מזונות לסוגיהם וחייבים להתנהל היטב כדי לעמוד במשימותיהם. הם חייבים להשתמש במכונות ייצור אוטומטיות וממוחשבות אשר מסוגלות לתפוקת ייצור גבוהה, אחרת, לא יצליחו להתחרות בשוק הצפוף בו הם פועלים. בפועל, כל מפעל מודרני מקים קו ייצור מורכב אשר פועל אוטומטית וכמעט ללא התערבות עובדים. כל מה שנדרש מהם הוא בעיקר הזנת חומרי גלם, פיקוח, ניהול ממוחשב מרחוק, התערבות במקרים של תקלות, אריזה, העברת המוצרים למחסנים על גבי מלגזות וכדומה.
ציוד למפעלים כולל מכונות לייצור מזון וניתן למצוא רבות כאלו. יש מכונות להכנת נקניקיות, פסטות, קרח, וופלים בלגיים, פופקורן ועוד. אחרות משמשות לעיבוד מזון ובין היתר, חיתוך, ריסוק, מעיכה, יש נוספות אשר מערבלות חומרי גלם ומכינות עיסה לייצור, יש המטגנות, מבשלות, צולות, אופות, מעשנות ועוד. בקו ייצור אחד יכולות להיות מספר מכונות מסוגים שונים אשר מסודרות בסדר מסוים. חומרי הגלם מובאים בתחילת קו הייצור ובסופו יוצאים מיני מזונות מוכנים הארוזים היטב לקראת המשלוח ללקוחות השונים.
מעבר למכונות הללו, שלמעשה, מהוות את ליבת הייצור, יש ציוד עזר נלווה ונוסף. כך: מקררים תעשייתיים, מלגזות, מנופים, מתקני הרמה אחרים וציוד שינוע נוסף, ציוד אחר נועד לניקוי, ובין היתר, שואבי אבק תעשייתיים, מכונות שטיפה וכדומה. אחר נועד לאוורור אולמות תעשייה, לסינון אבק, לנטרול כימיקלים, למיזוג אוויר בחללים השונים ועוד. ציוד אחר מטרתו לאחסון ובין היתר מדפים ומשטחים וציוד מגוון נוסף. ניתן לרכוש ציוד חדש מהניילונים אבל בהחלט, רבים מעדיפים לרכוש משומש שהינו זול יותר ומסוגל לספק תפוקת עבודה גבוהה במחירים נמוכים בהרבה. מומלץ לרכוש ציוד חדש או ישן אצל משווקים בעלי מוניטין. הם מציעים מחירים נוחים, ליסינג והלוואות, וכן, אפשרות של תשלומים בשיטות שונות.