בתי אריזה
היבול המגיע מן השדות והמטעים חייב להיות מעובד לפני שהוא נמכר לשווקים. בית אריזה לפירות, ירקות ומוצרים חקלאיים דומים דואג לשטיפתם, לניקויים, למיונם ולאריזתם. מבחינים בבתי אריזה שונים הנבדלים ביניהם בגודל, במפרט הקיים בהם המיועד לטיפול במיני תוצרת שונים, בתפוקת העבודה שהם מסוגלים לייצר ועוד. בכל אחד מהם יהיה קו אריזה שונה מהאחר. שיטות העבודה בהם שונות וכוללות מיכון מגוון הפועל ברובו אוטומאטית וכמעט ללא התערבות עובדים.
יש מכונות אריזה שנועדו לירקות עגולים כמו עגבניות, בצל ותפוחי אדמה, לירק דוגמת גזר, לירק עלים כמו חסה, פטרוזיליה ועוד. אחרים מטפלים בפירות עגלים ואחרים, בתמרים וכיוצא בזה. קווי האריזה משתנים בהתאם לסוג המוצר. באחדים ניתן למצוא מכונות לשטיפה ובאחרים המוצרים עוברים ישר למיון. התהליך כולל מעבר שלהם על מסוע אשר יש בו פתחי יציאה רבים, לעיתים מ 8 ועד ל 16 כאלו. בכל פתח יש תעלה המובילה אל מגש. הפירות והירקות נשפכים לתעלות וממוינים על פי משקל ועיבוד תמונה. המיון נעשה במהירות רבה באמצעות מיקרו מחשב, ומשום כך, תפוקת העבודה גדולה.
מכונות מיון אחדות מסוגלות לבצע משימות נוספות. אלו לתפוחים, למשל, מרססות אותם בשעווה מיוחדת המגנה עליהם. בסוף כל קו כזה יש מכונת אריזה אשר מדביקה תוויות, אורזת באריזות קרטון, פלסטיק וכדומה. לצד קווים אלו יש בכל אתר כזה ציוד נוסף רב, מאזניים לשקילה, מלגזות, מנופים וציוד שינוע אחר, חדרי קירור לאחסון התוצרת, משאיות המובילות אותה לשווקים וכדומה. חברות מקצועיות מתמחות בהקמת בתי אריזה על פי צרכי הלקוח. מומלץ לפנות לאחת בעלת מוניטין אשר מנהליה הינם בעלי ניסיון בהקמת בתי אריזה רבים ללקוחות שונים. התאמת בית האריזה לצרכים הקיימים תבטיח תפעול חלק, ייעול ותפוקת עבודה מרשימה.
אולי יעניין אתכם גם : בית אריזה תפוזים