בתי אריזה
מוצרי מזון שונים מוחזקים ומשווקים במצבי צבירה שונים. חלקם בטמפרטורת החדר, יש בקירור ויש בהקפאה. דיפ פריז נועד לאחסון חומרי גלם ומוצרים סופיים ואחרים בהקפאה. ניתן למצוא ביתיים במידות קטנות. יש המותקנים כתא אחד בתוך מקרר ויש מקפיאים ייעודיים. מאידך, קיימים גם ענקיים שנועדו לתעשיות המזון השונות. אותם ניתן לראות במסעדות, בקצביות, מעדניות, בסופרמרקטים, בחדרי אוכל, וכמובן, במפעלים אשר מייצרים סוגי מזון שונים.
מוצרי מזון שונים ניתנים ואף מיועדים להקפאה. ביניהם, מוצרי בשר וגבינה, גלידות, פירות וירקות, קטניות, מיני בצקים ועוגות, אוכל מוכן ועוד. היתרון בהקפאה הוא רב. היא שומרת על המזון לבל יתקלקל ומאריכה את חיי המדף שלו. צריך לזכור, כי מרבית סוגי המזון המוקפאים מעובדים תחילה. ירקות קופאים, למשל, נשטפים ממוינים, נחתכים ונארזים היטב. מנות קפואות מוכנות עוד לפני הקפאתן, גלידה ניתנת לאכילה רק כשהיא קפואה וכן הלאה. כך, שכל המשתמש בהם צריך רק להכניס לסיר, לחמם, לחתוך, להוסיף לצלחות וכדומה.
בדרך זאת נחסך זמן טיפול רב אצל משתמשי הקצה. הם מקבלים לידם מוצר איכותי מעובד ואף מוכנים לשלם מעט יותר עבורו. ניתן למצוא שלל מקפיאים המיוצרים במפרטים מגוונים ובמידות ובנפחים שונים. יש גבוהים, נמוכים, עומדים, שוכבים. הם מספקים תפוקת קור משתנה אבל בכל מקרה בטמפרטורות שמתחת לצלסיוס. כל אחד מתוכנן אחרת אבל כולל מגירות, מדפים וכולי. ניתן למצוא בהם טכנולוגיות שונות ובין היתר, זמזמים המתריעים שאין סגירה הרמטית, תאורה פנימית ועוד. יש שני סוגים: נו פרוסט ודה פרוסט. במקפיא נו פרוסט לא נוצר קרח בגלל שיש בו גוף חימום שנועד להמיס את הקרח מדי מספר שעות. הוא יקר יותר אבל מבוקש מאוד. מקרר דה פוסט מייצר קרח ויש לנקותו בתדירות גבוהה יותר.
קראו גם : חדרי הקפאה