בתי אריזה
מפעלי מזון חייבים לעבוד בתפוקה גבוהה ועם הוצאות נמוכות ככל הניתן. המשמעות המעשית לכך היא שהם חייבים מערך ייצור מתקדם המבוסס על מכונות אוטומאטיות וממוחשבות. כאלו יש רבות מאוד והן מבצעות מטלות שונות הקשורות בעיבוד המזון לסוגיו, בהכנת מזון מוכן, מזון קפוא, מקורר, ועוד. כל מפעל ירכוש את המכונות המתאימות לצרכיו ואשר ישרתו אותו ספציפית. שיווק מכונות מזון נעשה על ידי חברות המתמחות בכך. יש ברשותן מלאי מכונות המגיעות מיצרנים בינלאומיים. במקרים רבים, הם גם מקימים קווי ייצור ומתאימים את המכונות הנדרשות לצרכי הלקוחות.
ניתן למצוא שפע של מכונות מזון. כל אחת מבצעת לפחות פעולה בסיסית אחת. יש שנועדו לשטיפה וייבוש ירקות ופירות, לקילוף, לחיתוך, למעיכה, לריסוק, לגריסה, לניפוי ועוד. מכונות אחרות פועלות בנישה של הכנת מזון, וכאן יש מכונות ייצור נקניקיות, להכנת קרח, פופקורן, פסטה ועוד. יש מכונות המערבלות ומערבבות חומרי גלם ומייצרות עיסות לפני העיבוד הסופי לייצור האוכל והמנות מוכנות. מכונות אחרות מיועדות לבישול, אפייה, עישון, צלייה ועוד. בכל נישה ניתן למצוא מכונות בעלות מפרט שונה המצוידות בטכנולוגיות מיוחדות, המסוגלות לתפוקת עבודה שונות וכדומה.
היתרון של כל המכונות הוא במתן אפשרות לחיסכון בכוח ידיים עובדות, בשעות עבודה ובתשומות אחרות נדרשות. כך מחירי המזון המעובד יהיו נמוכים ככל האפשר ויאפשרו ליצרן התמודדות טובה בשוק. ניתן לרכוש את המכונות הללו וציוד נלווה אחר באמצעי תשלום שונים ובתנאים מגוונים: במזומן, עם הלוואות, בשיטת ליסינג ועוד. כל לקוח עושה את השיקול שלו בהתאם ליכולותיו הכספיות, צרכיו, טעמו וכדומה. ניתן למצוא מבחר עצום של מכונות אצל משווקים אשר מתמחים בתחום. הם גם מציעים מחירים נוחים, ומעת לעת, גם מבצעי מחירים מיוחדים לטובת הלקוחות.
אולי יעניין אתכם גם: תכנון מערך ייצור