בתי אריזה
בכל מטבח יש צורך לאחסן מוצרי מזון בקירור או בהקפאה. במטבחים מוסדיים, במפעלים, במסעדות, בחברות שיווק מזון ועוד אשר כמויות המזון המאוחסנות בהן גדולות אזי חייבים לבנות חדרי הקפאה מתאימים. פרטי מזון המאוחסנים בהם הם גבינות, בשרים, ירקות ופירות, משקאות שונים, גלידות ועוד. חלקם בתנאי קירור אשר נמדדים במספר מעלות מעל לנקודת האפס ואחרים בטמפרטורות של מינוס מעלות. ניתן לווסת את הטמפרטורה לגובה הרצוי באמצעות מערכות בקרה ושליטה הקיימות בכל חדר קירור.
תפקיד חדרי ההקפאה הוא לשמור על המזון מפני קלקול, ובכך, הם תורמים להארכת חיי המדף שלו. במטבח המכין כמויות רבות של אוכל מדי יום הצורך בחדר כזה הוא קריטי. כך ניתן לבצע רכישות מזון מסוג אחד לתקופות של מספר ימים ומזון אחר אפילו למספר חודשים. בשני המקרים אין חשש לקלקולו או לפגם באיכותו. בדרך זאת הם יכולים לסייע למנהלי המטבח לפעול ביעילות. חדר הקפאה חייב להתאים לאופי המקום, לצרכי הלקוח, לסחורה המאוחסנת בו, לכמויות הנדרשות ועוד. על פי הצרכים ייקבעו גודל שטח, החלוקה פנימית, הריצוף, הגישה אליו ועוד.
על פי תפוקת מערכות הקירור הנדרשות ייבחרו המדחסים על גודלם, עוצמתם, הטכנולוגיה הקיימת בהם והמפרט הכללי שלהם. על פיהם תיקבע גם תפוקת מערכת החשמל. בכל חדר כזה יש צורך באינסטלציה, תאורה, מערכות בקרה, שליטה והתראה, אוורור ועוד. על קירות החדר מותקנים פנלים העשויים מפוליאוריטן מוקצף יצוק המספק בידוד טרמי יעיל מאוד. המערכת תכלול אמצעי התראה לתקלות עם אפשרות לשליטה מרחוק, גנראטור לשעת חירום ועוד. התכנון הפנימי כולל מדפים שונים לאחסון הסחורות, מעברים מסודרים במידות הנכונות כדי לאפשר נגישות, הכנסת עגלות הובלה, מלגזות חשמליות קטנות ועוד. מומלץ לקבל שירות מחברה בעלת מוניטין אשר אף מספקת אחריות למספר שנים.
ראו גם : דיפ פריז